- Sådan indberetter du arbejdstimer
- Sådan bruger du funktionen optælling af arbejdstimer
I denne vejledning kan du læse om, hvordan du indberetter arbejdstimer til felt 200 og 220 i eIndkomst. Vi gennemgår følgende:
Når du indberetter timer, skal du være opmærksom på, om du skal indberette:
Løndel 01 ArbejdstimerI løndel 01 Arbejdstimer skriver du det samlede antal timer, som du udbetaler løn for. For medarbejdere med fast timetal kan du oprette timerne som faste, og på den måde behøver du ikke indtaste timerne hver gang, du laver løn. Hvis en medarbejder holder ferie med fuld løn, der er optjent i henhold til samtidighedsferien, indberetter du det fulde antal arbejdstimer. Ved en funktionær, som ikke har været ansat i hele ferieoptjeningsperioden, som holder ferie optjent hos en anden arbejdsgiver, skal du sætte antallet af arbejdstimer ned, så det svarer til det antal timer, medarbejderen har arbejdet i jeres virksomhed den pågældende periode. Holder medarbejderen eksempelvis selvbetalt fri eller orlov, skal du også nedskrive antallet af arbejdstimer. For timelønnede medarbejdere skal du skrive alle timer inklusiv eventuelle overarbejdstimer i løndel 01. Timerne skal dermed stå to steder, eksempelvis skal løndel 12x13 normaltimer 1 x sats og 16x17 Overtid 1 x sats - lægges sammen og tastes i løndel 01. Det skyldes, at timerne fra timer x sats løndele ikke indberettes til eIndkomst. Du kan maximalt skrive 999,99 timer i dette felt per lønindberetning. Skriver du 999,99 vil der blive indberettet en krydsmarkering til felt 220 i eIndkomst. Dette betyder, at der ingen sammenhæng er mellem løn og arbejdstimer, og at timerne ikke kan opgøres. Sygetimer og dagpengetimer skal ikke lægges oven i løntimerne i løndel 01. De indberettes i egne løndele - løndel 72 Sygetimer og/eller 74 Dagpengetimer. De timer, du skriver i løndel 01 og 72, bliver indberettet i eIndkomst i felt 200 ’Løntimer’, det gør timerne fra løndel 74 ikke. Løndel 72 SygetimerI løndel 72 skriver du det antal sygetimer, som du udbetaler løn under sygdom for – altså ikke timer, hvor medarbejderen modtager dagpenge, der ikke er AM-bidragspligtige.Du kan bruge disse løndele til at udbetale løn under sygdom:
Når du skriver timer i denne løndel, bliver de indberettet til eIndkomst i felt 200 Løntimer.Løndel 74 Dagpengetimer (Arbejdsgiverperioden iflg. dagpengeloven)I løndel 74 skriver du de timer, hvor du udbetaler dagpenge, der ikke er AM-bidragspligtige. Det vil typisk være på grund af sygdom eller lignende. Du kan bruge disse løndele til at udbetale dagpenge under sygdom:
Når du skriver timer i denne løndel, indberettes de ikke til eIndkomst, da der ikke er tale om løntimer, men om dagpengetimer. Du skal ikke indberette timerne i løndel 01. Hvad indberetter DataLøn til eIndkomst?Nedenfor kan du se, hvad der indberettes til eIndkomst felt 200 Løntimer, hvis du bruger følgende kombinationer: 01 Arbejdstimer = Timerne i løndel 01 indberettes i felt 200 i eIndkomst. Skal vi gøre det for dig?Der faktureres efter gældende prisliste. Du kan bestille opgaven her:
ATP beregnes ud fra det ATP bidrag, der er valgt på medarbejderens stamoplysninger. BidragstyperHar medarbejderen en ATP-bidragstype, der angiver en fast ATP-sats pr. lønperiode, har timerne ingen betydning for beregningen af ATP-bidrag. Har medarbejderen en variabel ATP-bidragstype, er det timerne angivet i løndel 01 og /eller 0072 der beregnes og indberettes ATP-bidrag af. Timer angivet i løndel 0074 afgør, hvad der beregnes og indberettes som ATP af dagpenge. Indberetter du en løn uden arbejdstimer, bliver indberetningen afvist af SKAT, og det vil efterfølgende være nødvendigt at ‘genindberette’ lønnen. Du vil samtidig modtage en fejl og anmærkningsliste i earkiv. Har du fået indberettet et forkert antal arbejdstimer i løndel 01 arbejdstimer, kan du rette timerne via en regulering. Se vejledning om reguleringer her. Du kan læse mere om beregning af ATP-bidrag på ATP-husets hjemmeside www.virk.dk/ATP På ATP's hjemmeside, kan du læse ”ATP-vejledning – for arbejdsgivere”, hvis du vil vide mere om, hvordan du skal indberette timer for at få den korrekte ATP-beregning. Du kan læse, hvordan du indberetter timer til månedslønnede og 14-dages lønnede i forhold til ferie, og du kan læse, hvordan du indberetter timer i forbindelse med orlov, feriefridage etc. Du kan få DataLøn til automatisk at tælle dine arbejdstimer og indsætte dem i løndel 01. På den måde undgår du selv at skulle lave en beregning af det samlede timetal, og du mindsker risikoen for fejl. Følg vejledningen herunder for at sætte DataLøn op til automatisk optælling af arbejdstimer. I menuen øverst vælges virksomhed og ret oplysninger. Gå til fanen øvrige oplysninger og klik på pilen ud for feltet automatisk optælling af arbejdstimer i løndel 01. DataLøn vil automatisk stå til ingen saldering, men du kan vælge, om der skal optælles arbejdstimer af alle løndele med arbejdstimer eller kun nogle enkelte. Vær opmærksom på, at der er få løndele med arbejdstimer, som ikke indgår i den automatiske saldering. Og hvis du bruger nogle af dem, skal du manuelt tilføje dem til løndel 01. På billedet ovenover, ses der hvilke løndele, der indgår i den automatiske optælling af timer. Følgende løndele indgår altså ikke i den automatiske optælling:
|