Socialt frikort

Svar og information

Et socialt frikort giver de mest udsatte borgere mulighed for at tjene op til 20.000 kr. om året uden at blive trukket i fx kontanthjælp eller anden offentlig ydelse.

Selve indberetningen skal gøres via Socialtfrikort.dk, og ikke via DataLøn.
Nedenfor kan du læse mere om det sociale frikort.RGB_Telefon support_100_

Folketinget har i 2018 vedtaget en ny lov om forsøg med et socialt frikort. Loven giver - i en forsøgsperiode 2019-20 - socialt udsatte borgere ret til at modtage et socialt frikort. Loven trådte i kraft 1. januar 2019.

Forsøgsperioden med det sociale frikort er blevet forlænget med to år. Det er således også muligt for udsatte mennesker at få og anvende et socialt frikort i 2021 og 2022. Alle borgere, der pr. 31.12.20 var visiteret til ordningen, får automatisk fornyet deres frikort. De har således mulighed for igen at tjene 20.000 kr. skattefrit i hvert af årene 2021 og 2022. Ordningen er forlænget til 30. juni 2023

Hvad er et socialt frikort?

Frikortet giver borgerne mulighed for at tjene op til 20.000 kr. skattefrit pr. kalenderår ved ordinært og ustøttet arbejde for virksomheder, offentlige myndigheder mv., uden at indtægten fradrages i forsørgelsesydelser som kontanthjælp eller førtidspension eller andre indkomstafhængige offentlige ydelser, fx boligsikring.

Det sociale frikort skal således give de mest udsatte borgere i samfundet bedre muligheder for at deltage i samfundets fællesskaber, bidrage og opleve værdi i hverdagen. Hensigten er desuden at tilskynde virksomheder til at tage et socialt ansvar ved at engagere udsatte borgere.

Borgeren bestemmer selv, hvor meget og hvor ofte han/hun vil arbejde.